Synopsis
Døden har længe været et tabu i vores samfund. Den er ikke noget, man taler åbent om eller skal beskæftige sig med. Den er forlegenhedsskabende og gør mennesker ubehageligt til mode. Den er forbudt for børn og noget, som særligt skal håndteres af sundhedsprofessionelle. Sådan skitseres vores forhold til døden i det moderne samfund ofte i litteraturen. Det store spørgsmål, som dette oplæg vil omhandle, er så, om det stadigvæk forholder sig sådan, og oplægget stiller i tillæg hertil også det provokerende spørgsmål, om det kan være godt, at der eksisterer et tabu om døden?
Bio
Michael Hviid Jacobsen er professor og ph.d. i sociologi ved Institut for Sociologi, Socialt Arbejde & Organisation samt studieleder for Sociologiuddannelsen og Masteruddannelsen i Humanistisk Palliation på Aalborg Universitet.
Han har i sin forskning blandt andet haft fokus på dødens placering i samfundet historisk og i vores moderne tid. Han har skrevet og redigeret mere end 30 bøger – bl.a. ’Dødens mosaik’ (2001) og ’Memento mori – døden i Danmark i tværfagligt lys’ (2008).
Fuld liste over forskning og publikationer her.
Slides
Links
- Dødelighed og udødelighed i Danmark historisk set. Et lidt længere oplæg af Michael fra 2017 ved seminar hos REHPA, Videncenter for Rehabilitering og Palliation, i anledning af 25 års jubilæum for første hospice i Danmark.
Before you go, don’t forget to:
Scandinavian paediatric anaesthetist / intensivist.
PHARM, ED, OR, ICU.
Digital MedEd
Co-founder scanFOAM.org
Co-organiser CphCC & Big Sick
Web dev SSAI.info