Skal døden være tabu?

Døden har længe været et tabu i vores samfund. Men forholder det sig stadig sådan, og kunne det være godt, at der eksisterer et tabu om døden?

Synopsis

Døden har længe været et tabu i vores samfund. Den er ikke noget, man taler åbent om eller skal beskæftige sig med. Den er forlegenhedsskabende og gør mennesker ubehageligt til mode. Den er forbudt for børn og noget, som særligt skal håndteres af sundhedsprofessionelle. Sådan skitseres vores forhold til døden i det moderne samfund ofte i litteraturen. Det store spørgsmål, som dette oplæg vil omhandle, er så, om det stadigvæk forholder sig sådan, og oplægget stiller i tillæg hertil også det provokerende spørgsmål, om det kan være godt, at der eksisterer et tabu om døden?

Bio

Michael Hviid Jacobsen er professor og ph.d. i sociologi ved Institut for Sociologi, Socialt Arbejde & Organisation samt studieleder for Sociologiuddannelsen og Masteruddannelsen i Humanistisk Palliation på Aalborg Universitet.

Han har i sin forskning blandt andet haft fokus på dødens placering i samfundet historisk og i vores moderne tid. Han har skrevet og redigeret mere end 30 bøger – bl.a. ’Dødens mosaik’ (2001) og ’Memento mori – døden i Danmark i tværfagligt lys’ (2008).

Fuld liste over forskning og publikationer her.

Slides

Links

Before you go, don’t forget to:

  • share widely
  • comment below and join the #FOAMed conversation in general
  • connect with the scanFOAM project and team on Twitter, Facebook, Instagram or write us an old fashioned email
  • get the new stuff via the newsletter (sign up on frontpage) or via RSS

Scandinavian paediatric anaesthetist / intensivist.
PHARM, ED, OR, ICU.
Digital MedEd
Co-founder scanFOAM.org
Co-organiser CphCC & Big Sick
Web dev SSAI.info

Share this post?
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x