Skal døden være tabu?

Synopsis

Døden har længe været et tabu i vores samfund. Den er ikke noget, man taler åbent om eller skal beskæftige sig med. Den er forlegenhedsskabende og gør mennesker ubehageligt til mode. Den er forbudt for børn og noget, som særligt skal håndteres af sundhedsprofessionelle. Sådan skitseres vores forhold til døden i det moderne samfund ofte i litteraturen. Det store spørgsmål, som dette oplæg vil omhandle, er så, om det stadigvæk forholder sig sådan, og oplægget stiller i tillæg hertil også det provokerende spørgsmål, om det kan være godt, at der eksisterer et tabu om døden?

Bio

Michael Hviid Jacobsen er professor og ph.d. i sociologi ved Institut for Sociologi, Socialt Arbejde & Organisation samt studieleder for Sociologiuddannelsen og Masteruddannelsen i Humanistisk Palliation på Aalborg Universitet.

Han har i sin forskning blandt andet haft fokus på dødens placering i samfundet historisk og i vores moderne tid. Han har skrevet og redigeret mere end 30 bøger – bl.a. ’Dødens mosaik’ (2001) og ’Memento mori – døden i Danmark i tværfagligt lys’ (2008).

Fuld liste over forskning og publikationer her.

Slides

Links

Before you go, don’t forget to:

  • share widely
  • comment below and join the #FOAMed conversation in general
  • connect with the scanFOAM project and team on Twitter, Facebook, Instagram or write us an old fashioned email
  • get the new stuff via the newsletter (sign up on frontpage) or via RSS

About the author(s)

Scandinavian anaesthetist. PHARM, ED, OR, ICU. Special interest in wee patients.

Related Articles

Responses

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.