Velkommen til indholdet fra etikdagen i Kolding i 2018.
Kan vi først lade patienter dø, når vi ved, hvorfor de er døende? Paneldebat fra etikdagen i 2018.
Oplæg fra 5 fagprofessionelle, som hver i deres virke må forholde sig konkret til mødet med mennesket i livets afslutning.
Døden har længe været et tabu i vores samfund. Men forholder det sig stadig sådan, og kunne det være godt, at der eksisterer et tabu om døden?
Peter Saul is a strong global voice on managing death and the dying in our modern society. A talk from ETIK2018.
En opgave for sygehusenes etiske komiteer eller udvalg er at synliggøre etikken, som er en naturlighed i vores omgang med hinanden som fagpersoner og overfor såvel patienter som pårørende.
POLST projektet forsøger at udvikle et behandlingstestamente, der klarlægger patienters ønsker for den sidste tid og gør dem praktisk eksekverbare.
Om modet til at møde den døende. At turde være i rummet uden at skulle handle eller behandle. Uden at skulle idyllisere eller bagatellisere, men blot være der, hvor du er.
’Stundom helbrede, ofte lindre, altid trøste’, sagde man. Men arbejdet med helbredelse har fået overtaget i sundhedsvæsnet, og nok også i patienternes forventninger.
Et oplæg ved prof. Gorm Greisen til ETIK2018
scanFOAM byder velkommen med det første indhold, fra #ETIK2016 - temadag om "etiske udfordringer i en behandlingsdomineret kultur".
Velkomst v. Lisa Seest Nielsen, initiativtager til ETIK2016 og overlæge på intensiv afdeling i Kolding.
Oplæg til ETIK2016 v. Hans-Henrik Bülow, forskningsansvarlig overlæge, Holbæk sygehus.
Oplæg til ETIK2016 fra Dennis Köhler, overlæge og leder af akutlægebilen, Kolding sygehus.