Anæstesi A-Z – ep. 3 | Ultralyd i anæstesi

I denne udgave af Anæstesi A til Z er emnet ultralyd.

Podcasten er baseret på kapitel 3 i bogen Anæstesi og ugens gæste-ekspert er Søren Hofmann, afdelingslæge på Bispebjerg Hospital. Søren har skrevet ph.d i ekkokardiografi og er særligt passioneret omkring brugen af ultralyd i anæstesien.

I podcasten gennemgås ultralydens historie og indtog i anæstesien og hvordan anæstesien nu er nærmest uundgåeligt for enhver, der træder ind i specialet. Der tales om, hvordan man kan bruge og lære ultralyd og begreber som POCUS, FAST, FATE, og FLUS gennemgås. Er alle de ord bare bogstaver for dig, så lyt med nedenfor eller hent vores podcast på iTunes.

I episoden vender vi bl.a ultralyd til udelukkelse af pneumothorax og placering af CVK efter CVK anlæggelse – det gjorde os nysgerrige på evidensen og anvendelsen. Det resulterede i denne blogpost med en litteraturgennemgang på emnet https://scanfoam.org/ultrasound-to-verify-cvc-placement/.

I podcasten nævner vi også, at vi her på bloggen ville dele links til dig der gerne vil igang med at bruge ultralyd.

Download CEKU’s Akut Ultralyd App her

Lær ultralyd – tag DUDS Basiskursus  gennem Dansk Ultralyddiagnostisk Selskab

Start din ultralydsrejse og find flere avancerede kurser gennem usabcd, der har kurser i både ind- og udland.

Og for dig, der bare vil have endnu mere så følg endeligt disse #FOAMed resourcer hvor du kan lære ultralyd døgnet rundt.

Ultrasound Podcast 

Og glem ikke alle de andre lækre ting, de har på deres hjemmeside, inkl interaktive bøger, der kan guide dig sikkert ind i brugen af ultralyd

/Sandra & Tobias

About the author(s)

Star skater, simulationista by day, anaesthesia by night and #meded choreographer. Coming to a SIM room near you. With a shark.

Related Articles

Responses

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.